How to choose and find the perfect dining table

Inspirational tables: White table on trestles via WT Wonen, Detalj av bord från Köpenhamns Möbelsnickeri, Breda ekplank som inspiration till vårt eget bord, Vita benbockar från IKEA, Bordet Ruhr i ek med vit metallbock från Bolia
 
I helgens Instagramflöde visade jag bild på vår "tillfälliga" matplats. Köksön som inte räckt till för stor familj och middagar har fått ge upp sin plats för ett ordentligt matbord istället. Valet av stolar gick smärtfritt. Min sambo beslutade bestämt att det var Y-stolar eller inga alls. Ett bra beslut som dessutom besparade oss mina övervägande av alternativ (& Traditions In Between, Magis Steelwood chair.... det finns ju så många fina stolar...) Men Wegners Wishbone chair som varit en favorit i många, många år känns dessutom som ett extremt hållbart alternativ. For life. Tre ekstolar med fin patina "fyndades" på Blocket. Så. Enkelt. Nu återstår bara valet av bord. Och det finns ju så många fina bord. Tanken är att ha tre Y-stolar + en lång bänk för att matplatsen inte ska bli för bred i rummet.
Ett långt härligt bord med plats för alla skulle dock innebära att den planerade braskaminen får stryka på foten. Inte bra. Så det får bli ett något mindre bord som kan förlängas till lååångt vid behov.
Här är inspirationen och ett och annat drömbord. En egen version ska tillverkas med massiva ekplank på benbockar
och en bänk till det. Mer om det en annan dag.
 
More inspirational tables: Träbord och bänk från Wrong for Hay och av John Pawson, Bermuda bordet från Asplund tillsammans med omtalade Y-stolen.
Drömbordet? Fiskbensmönstrat med härlig patina, Matbord från Vipp och HAYs snygga bord och bänk Sara som tyvärr utgått ur sortimentet.
 
 


No comments:

Post a Comment