Institutional Interior Design | Heckscher Foundation | New York City | Christoff Finio


location: New York City
date: May 2006
area: 7000 sqft.

This turn of the (previous) century townhouse, designed by Samuel Trowbridge, has been converted into the new headquarters of an established philanthropic children's foundation. The five-story building houses the foundation's administrative offices and provides space for board meetings and conferences. Natural light filters through the building from an uninterrupted vertical slice from the ground level to the roof. Frameless glass panels define the opening, providing a visual and physical connection between floors through the shared space and light. At the rear, a covered terrace has been carved from the formerly enclosed ground level extension....more

No comments:

Post a Comment